Voluntar pentru vârstnici

Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o manieră intergenerațională. De-a lungul timpului, Fundația a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să aducă o creștere în calitatea vieții acestora.

Campania  Voluntar pentru vârstnici, derulată pe perioada crizei generată de coronavirus, a facilitat accesul la cumpărături persoanelor vârstnice. 150 de voluntari de toate vârstele au fost prezenți în 45 de magazine din 25 orașe și au pregătit coșurile de cumpărături comandate telefonic de vârstnici, ca răspuns la dificultatea majorității dintre ei care nu pot comanda sau plăti online. Pachetele pregătite de voluntari, au fost apoi livrate la casele vârstnicilor, gratuit prin curier. Voluntarii sunt implicați și în alte acțiuni logistice de sprijin pentru persoanele vârstnice, cât timp va fi nevoie.

Programul Telefonul Vârstnicului, prima linie telefonică dedicată vârstnicilor din România, este sprijinită de voluntari care răspund cu suflet implicându-se săptămânal în:

  • Oferirea de suport emoțional de calitate vârstnicilor afectați de singurătate și în risc de izolare socială, în cadrul serviciului de reapelare
  • Activităţi administrative prin furnizarea de informații necesare actualizării bazei de date naţionale cu instiuţii, fundaţii comunitare, cămine de bătrâni, cabinet medicale etc.
  • Strângere de fonduri în cadrul evenimentelor organizate de Fundație cu acest scop sau prin iniţiative proprii.

Gratuită, confidențială și accesibilă la nivel național, linia este deschisă de luni până vineri în intervalul 08:00 – 20.00, interval în care apelurile sunt preluate de către specialiștii noștri în asistență socială. Aflați mai multe despre acest program, precum şi despre modul în care vă puteţi implica aici

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: