Reușitele școlare și personale se datorează colaborării intergeneraționale la Centrul de zi „Casa Maria II”

Doamna Floarea Sălăgean are 77 ani și, din dorința de a-și dedica timpul liber în slujba celorlalți, continuă să se implice în acțiuni caritabile. Prin munca depusă, este alături de cei aflați în suferință sau fără posibilități materiale, și ajută copii și tineri șă-și găsească echilibrul și drumul corect în viață. De-a lungul vieții, greutățile nu au ocolit-o, însă acestea au făcut-o mai puternică și mai determinată să ajute și să dăruiască.

În anul 2016 a aflat că centrul de zi Casa Maria II Reghin implică seniori din comunitate pentru a lucra cu copiii și a decis să se implice ca voluntar. În cadrul centrului, doamna Sălăgean se implică în activitățile educative, îi sprijină pe copii în efectuarea temelor și este coordonatorul atelierului Să scriem și să vorbim corect. Scopul atelierului este ca, prin intermdiul jocurilor didactice, să încurajeze și să suțină dezvoltarea armoniasă a copiilor, accentuând importanța folosirii corecte a limbii române.

Printre copiii care s-au bucurat de ajutorul doameni Sălăgean, se află și Casian, în vârstă de 15 ani. Cu răbdare, perseverență și blândețe, doamna Sălăgean l-a ajutat să își completeze lacunele de cunoștințe într-un mod sistematic și planificat. Copilul a participat săptămânal la atelierele desfășurate de doamna Sălăgean, ajungând să solicite teste suplimentare și sprijin acolo unde era nevoie. Prin intermediul atelierului și al activităților desfășurate, Casian și-a însușit cunoștințele necesare pentru absolvirea clasei a VIII a, în prezent fiind elev în clasa a IX –a, la unul din liceele din oraș.

Doamna Sălăgean Floarea este o voluntară dedicată, neobosită, și mai presus de orice știe să îi încurajeze pe micuți, să împartă celor din jur înțelepciune, complimente și încurajări.

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: