Implicarea, oricât de discretă, este singura soluție să facem o lume mai bună

Ultimul an ne-a pus pe toți în situația să ne regândim acțiunile, să fim precauți și să alegem cu grijă fiecare context în care ne expunem. Pentru dl Gheorghe Jitaru a fost însă anul în care a ales să ofere mai mult, punându-și la dispoziție cu generozitate timpul, resursele materiale și abilitățile în sprijinul copiilor de la centrul de zi al Fundației YANA.

În vârstă de 65 de ani, dl Jitaru și-a schimbat domiciliul la pensionare, revenind la sat după câțiva ani petrecuți cu familia în oraș. Om practic, răbdător și cu o modestie demnă de admirat, este printre primii voluntari seniori ai programului Generații. Împreună cu soția sa, dna Maria Jitaru, contribuie săptămânal la dezvoltarea centrului și a copiilor, prin atelierele de creație, ateliere de socializare și educaționale.

Începând cu luna ianuarie 2021, dl Jitaru a preluat activitatea de traforaj unde, împreună cu copiii din comunitate care frecventează centrul de zi, construiesc cutii din lemn cu diverse utilități, cum ar fi mici adăposturi-hrănitoare pentru păsări. Vine cu ruleta în buzunar sau cu diverse materiale utile pentru activitatea lor, pentru a se asigura că au tot ce le trebuie.

Dacă putem face ceva pentru cei mici, cum să nu ne implicăm! Cel mai bine ne pricepem la activitățile practice. Vă rog să îmi povestiți despre copiii cu care lucrez. Aș vrea să știu mai multe.” spune dl Jitaru, care vrea să cunoască detalii despre copii, în mod special despre Anisia. Diagnosticată cu autism, fetița a fost prezentă la toate atelierele de traforaj care au un efect terapeutic pentru ea.

Cei doi soți și-au regăsit bucuria și sentimentul de utilitate prin participarea activă și în alte acțiuni civice din comunitate, fiind convinși că implicarea, oricât de discretă, este singura soluție să facem o lume mai bună și să îi determinăm și pe alți consăteni să participe la binele comun!”

În prezent, 40 de copii din familii defavorizate beneficiază la centrul de zi Casa YANA din cadrul Fundației YANA, de servicii oferite de o echipă de specialiști împreună cu un număr de 30 de voluntari, din care 6 sunt voluntari seniori. Proiectul Generații este implementat de Fundația Yana încă din anul 2019, cu sprijinul Fundației Regale a României și Raiffeisen Bank.

 

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: