Domnul Mustăciosu Marian, 73 de ani, voluntar senior la Centrul de zi „Întotdeauna Învingători”

Domnul Mustăciosu Marian are 73 de ani și este unul dintre acei vârstnici care consideră nu numai că viața lor nu s-a încheiat odată cu ieșirea la pensie, dar și că aceasta poate continua la fel de frumos după acest moment. Și pentru că și-a dorit să fie în continuare activ, a căutat o modalitate prin care să facă acest lucru. A ales să facă voluntariat pentru copiii de la Centrul de zi „Întotdeauna Învingători” al Asociației  pentru Dezvoltare Comunitară Florian Cristescu din Turnu Măgurele, unde își continuă meseria, predând ore de matematică aplicată. În afară de satisfacția pe care o are continuând să facă ceea ce îi place, recunoaște că motivația sa este una cât se poate de simplă, îi este foarte drag să lucreze cu copiii și să îi sprijine în activitatea școlară: „Lucrul cu copiii m-a făcut să fiu mai clam și mai blând pentru a reuși să-i ajut la rezolvarea unor probleme din temă și cu acoperirea unor goluri pe care le aveau de la clasă. Am simțit că fac lucruri utile și experința mea a contribuit la dezvoltarea intelectuală a copiilor.”

Pentru dumnealui, cea mai mare provocare din activitatea de voluntariat a fost desfășurarea întâlnirilor cu copiii în mediul online. În primul rând, pentru că nu reușise încă să îi cunoască pe copii și, în al doilea rând, pentru că era obișnuit cu lucrul în clasă, față în față. Deși o provocare, această metodă de lucru a fost și o experiență inedita, atât pentru dumnealui, cât și pentru copiii care au găsit problemele de matematică din viața reală cele mai amuzante, încercând să se întreacă în rezolvarea lor. După aproape jumătate de an de lucru și interacțiune din fața calculatorului, a venit însă și cea mai frumoasă amintire din acest an școlar: întâlnirea cu cei mici.

„Succesul proiectului din acest an s-a datorat implicării totale a voluntarilor seniori, a profesorilor voluntari din școală, a conducerii școlii cu care am colaborat foarte bine și a oportunităților de lucru oferite la nivelul unității și descoperite de mine în mediul online.” ne-a mărturist domnul Mustăciosu.

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: