Doamna Marica Barbieru, 87 de ani, Centrul Generații București

Pentru doamna Marica, a fi profesor nu a fost doar o meserie, a fost o misiune de viață, la care nu poate să renunțe nici la 87 de ani. A fost mereu înconjurată de copii, dar niciodată ai ei. Iar atunci când a cunoscut-o pe Mădălina, eleva cu care lucrează de aproximativ doi ani la Centrul social, s-a atașat foarte repede de ea. Îi amintește de copilăria grea pe care, din păcate, a experimentat-o și ea în anii dintre războaiele mondiale, nevoită să-și poarte singură de grijă. Și tocmai copilăria ei teribilă, toate greutățile prin care a trecut, o motivează să se implice în continuare în a ajuta copiii.  Acesta trebuie pus in boxul albastru langa poza

De 30 de ani, nu poate accepta resemnarea și izolarea socială, așa cum se întâmplă cu mulți cetățeni ai României, odată cu pensionarea. A găsit un rol care îi dă șansa de a primi afecțiune, de a fi valorizată, îi dă puterea să iasă din casă în fiecare zi. Atâta timp cât starea fizică îi va permite, doamna Marica e hotărâtă să lucreze cu Mădălina și să ofere copiilor de la Centru toată experința ei de viață și de profesoară. Ca voluntar.

Mădălina vine la Centrul social zilnic, pentru masă și teme. Ochii ei mari, căprui sunt ascunși în spatele ochelarilor de vedere, pe care îi poartă mereu. În urmă cu doi ani era corigentă la limba română. Pierduse ritmul cu școala, avea nevoie de meditații și la alte materii. Mădălina s-a atașat de doamna Marica, pentru că a fost prima persoană care îi explica răbdător totul, de câte ori era nevoie.  Repetă împreună, o iau de la capăt, cu sârguință, energie și voință. Astăzi, Mădălina a ajuns să aibă și note de 8 la română, știe să compună un eseu, să folosească intonația și participă la cursul de teatru. Doamna Marica îi este acum mentor și bunică, îi împărtășește inclusiv noțiuni de bune maniere sau de îngrijire personală, atât de necesare pentru o adolescentă. În câteva luni, fata va trece în clasa a VIII-a, fără emoții!

Centrul Generații din București a reprezentat pentru Mădălina soluția la abandonul școlar, iar pentru doamna Marica alinarea sigurătății.

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: