Doamna Cornelia Balog, 75 ani, Casa Maria II din Reghin

Doamna Balog Cornelia, în vârstă de 75 ani, duce pe umeri povestea tristă a vieții sale, poveste care a făcut-o mai puternică și mai determinată în a ajuta și a dărui ceea ce are și ceea ce a câștigat în timp.

Și-a pierdut mult prea timpuriu fiul și soțul, iar rămasă fără familie, fără locuința de serviciu, într-un oraș străin, a decis să se retragă  pentru o perioadă ca soră dla Mănăstirea Petru Vodă. Ulterior și-a reluat drumul vieții ca asistent medical în cadrul unui centru de îngrijire, având pregătirea necesară. Ajunsă la vârsta pensionării a plecat la București unde s-a dedicat îngrijirii la  domiciliu a persoanelor vârstnice și bolnave,  până la vârsta de 68 ani, când puterile nu o mai ajutau. Întoarsă pe plaiurile natale, și-a găsit un cămin la un centru dedicat persoanelor vârstnice din Reghin.

Așa a aflat că Centrul de zi ”Casa Maria II” Reghin implică seniori din comunitate în lucrul cu copiii și, dornică fiind a se dărui semenilor, în anul 2016 a făcut primii pași ca voluntar pentru copii. A început să descopere ce înseamnă implicarea alături de copii și necesitatea de a întinde o mână de ajutor copiilor nevoiași din comunitate. De atunci, doamna Cornelia ”predă” anatomia corpului uman pe înțelesul copiilor.  Este o voluntară dedicată, neobosită și, mai presus de orice, știe să îi încurajeze pe micuți să împartă celor din jur înțelepciune, complimente și încurajări.

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: