Voluntarii seniori continuă activitățile cu copiii la Centrul Generații

La Centrul Generații nu ne-am oprit nicio clipă. De fapt, am făcut-o vreo două zile când școlile s-au închis. Ne-a luat puțin să ne dezmeticim, să înțelegem că situația este de durată. Cum să mai facem noi after-school când copiii nu mai au voie în colectivitate, iar vârstnicii nu mai pot ieși din casă? Deși izolați, rămânem aproape! Cu dragoste și…tehnologie.

Victoria Mitrofan-Crețu, coordonator al Centrului Generații, ne povestește cum se desfășoară lucrurile acum:

Generații este frumos și natural și util, pentru că există o legătură specială între voluntari și copii. Nimeni nu vine aici din vreo obligație, ci pentru că se simte bine, ca într-o familie. O familie mare cu 51 de copii, 31 de voluntari seniori, 15 voluntari tineri și 3 angajați. O familie gălăgioasă și agitată dar plină de legături solide, de dorință de a ajuta și de dragoste.

Ăsta e liantul nostru și asta ne-a pornit pe drumul spre schimbare. Așa că, la 3 săptămâni de la declașarea nebuniei, activitatea continuă prin telefon, WhatsApp și Zoom.

”Cum să lași copiii fără ajutor la teme?”, ne-au spus bunicii.

”Păi, știți să folosiți Zoom?”, am întrebat noi.

”Eu știu video prin WhatsApp, dar dacă am învățat asta, învăț și Zum”, a răspuns doamna Elena

În spațiul virtual Generații continuăm meditațiile individuale, organizăm cluburile de engleză, bune maniere, jocuri interactive, lectură, fabule și comunicare. Oferim sprijin psihologic prin sesiuni individuale și de grup și am transformat masa caldă în tichete sociale.

Suntem deschiși în fiecare zi și rămânem o familie unită!

Proiect susținut de Raiffeisen Bank

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: