Soluții inovative și eficiente pentru o vârstă a treia fericită la conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”.

Fundația Regală Margareta a României și Enayati Medical City organizează joi, 30 septembrie, cea de-a VI-a ediție a conferinței naționale„Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”pentru a marca ocazia Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

În România trăiesc peste 3,8 milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2021 și, din păcate, fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze. Indicele de îmbătrânire demografică a crescut de la 120,8, în ianuarie 2020, la 123,9 persoane vârstnice la 100 persoane tinere, în ianuarie 2021.

Conferința „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” este unicul eveniment din România care aduce în atenția publicului cele mai noi informații din domeniul senectuții, oferite de experți care activează în sfera socială. Evenimentul este găzduit de Enayati Medical City, atât cu participare în sala de conferință,  cât și cu transmisie live în mediul online.

Conferința națională se adresează specialiștilor din ONG-uri, instituții publice, servicii private, medici, companii cu produse și servicii dedicate vârstnicilor, responsabililor CSR, aducând soluții practice de creștere a calității vieții seniorilor, care și-au dovedit impactul, pe care să le implementeze în comunitățile lor.

Tendințe și statistici actuale privind viața vârstnicilor din România, servicii de asistență pentru seniori, standardele legale și cele dezirabile în centrele rezidențiale, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate – sunt doar câteva dintre temele abordate în cadrul acestei ediții menite să contribuie la creșterea calității vieții seniorilor prin exemplele de bună practică culese din toată țara.

În secțiunea dedicată nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestoraTelefonul Vârstnicului va expune datele culese în cei 6 ani de funcționare, pe baza celor 66.000 de interacțiuni înregistrate cu seniori din toată țara.

Printre speakerii care vor împărtăși din expertiza lor în cadrul conferinței, se numără:  Lăcrămioara Corcheș, Director General, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Dr. Wargha Enayati, fondator al RPS Regina Maria și Enayati Medical City, Dr. Dan Petre, Doctor în sociologie si managing partner  al D&D Research şi Testcentral,  Dr. Cosmin Dugan, Medic primar geriatrie-gerontologie , Măriuca Ivan, Director General Crucea Galbenă, Irinuca Văduva, Manager General ECDL România, Anca Godini, coordonator al programului național Generații în cadrul Fundației Regale Margareta a României, Roxana Molocea, coordonator al liniei naționale Telefonul Vârstnicului.

Înscrierile la eveniment se pot face on-line, prin completarea formularului de pe pagina evenimentului.

Parteneri: Enayati Medical City, Medic Hub

Sponsori: Fundația Vodafone România, Hochland România, Raiffeisen Bank, Kaufland România #ÎnStaredeBine, Janssen România, Metropolitan Life, Alliance Healthcare, Alphega Farmacie, Johnson Wax, Fundația Adobe, Societatea Națională Nuclearelectrica, Sofmedica, Compania Națională Loteria Română, City Grill.

Parteneri media: Sănătatea buzoiană, Farmacia Ta și Galenus.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Înființată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Cu o experiență de peste 31 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului, Fondul pentru Vârstnici și Centrele Comunitare Generații. Mai multe detalii pe www.frmr.ro.

Despre Enayati Medical City

Enayati Medical City este primul oraș medical construit după 1989 în România, un ecosistem medical care integrează elita furnizorilor de servicii medicale pentru a oferi cele mai bune soluții posibile pentru oncologie integrată și îngrijirea varstnicilor. Enayati Medical City îmbină pentru prima oară un centru integrat de oncologie și recuperare (cu toate funcțiile necesare), și un centru de îngrijire pentru vârstnici. Enayati Medical City se vrea un exemplu de bună practică. Mai multe detalii pe https://enayatimedicalcity.ro/

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: