Inspirație de la voluntarii seniori din Transilvania

Programul Generații – centrul comunității, dezvoltat de Fundația Regală Margareta a României și finanțat de Hochland România, oferă persoanelor vârstnice oportunitatea de a redeveni active, de a-și redobândi rolul social și a se implica în beneficiul copiilor care frecventează  5 centre sociale de tip școală după școală din județele Mureș, Cluj, Sibiu și Alba. Seniorii oferă cursuri educative, vocaționale sau practice, valorificându-și experiența, pasiunea sau talentul pentru un anumit domeniu. Pentru înscrieri și informații despre voluntariat apelați gratuit 0800-460-001 – Telefonul Vârstnicului – linie de consiliere socială pentru vârstnicii din România.

La Centrul social Sf. Serafim de Sarov din localitatea Războieni Cetate, jud. Alba, doamna Geta H., în vârstă de 67 de ani, le dezvăluie copiilor lumea magică a muzicii, în cadrul atelierului Micii instrumentiști, pe care îl coordonează. Copiii învață concepte precum linie melodică, ritm și timpi muzicali, experimentează tehnici vocale și cântă la diverse instrumente de percuție, dezvoltându-și astfel urechea muzicală și simțul artistic.

Doamna Roberta B. are 76 de ani și coordonează Clubul de știință la Centrul pentru copii Veritas din Sighișoara. Ea își dorește să le transmită copiilor pasiunea ei pentru fizică și chimie. Copiii fac experimente practice și primesc informații valoroase, care le sunt de folos la școală și îi ajută să înțeleagă fenomene și principii științifice.

Un copil care face sport nu este doar un copil sănătos, ci și unul cu încredere în propriile forțe. De aceea, domnul Ioan R., voluntar senior la Centrul de Zi Sister Mary Christy din Sibiu, a propus atelierul Fotbal pentru copii, în cadrul căruia a creat o echipă de fotbal și îi pregătește pe copii pentru competiții sportive la care se vor înscrie ulterior.

Doamna Mariana C. are 60 de ani și îi învață arta pirogravurii pe copiii de la Centrul din cadrul Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza, din Târgu Mureș. Atelierul intergenerațional propus de doamna Mariana este orientat spre dezvoltarea atenției, a manualității fine, a simțului pentru frumos, a imaginației  și creativității copiilor, prin învățarea tehnicilor de desen și a pirogravurii.

La Centrul de zi Casa Maria II din Reghin, doamna Monica D., în vârstă de 64 de ani, coordonează ateliere săptămânale în care îi învață pe copii frumoasa artă a picturii icoanelor pe sticlă. Copiii parcurg o serie de pași, de la trasarea pe suprafaţa sticlei a liniilor de contur, realizarea desenului, prepararea culorilor, armonizarea lor și aplicarea straturilor pe sitclă. La finalul atelierelor, ei își vor expune cele mai bune lucrări într-o expoziție organizată în cadrul Centrului.

Copiii de la centrele sociale au nevoie de susținere și de modele care să le insufle valori autentice și să îi învețe lucruri noi. Devino și tu voluntar senior, propune ateliere și activități, ajutând astfel copiii defavorizați să crească frumos!

Partener:  

Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: