200 de fapte mici pentru bătrânii noștri

In prima săptămână a lunii octombrie, dedicată vârstnicilor, Fundația Regală Margareta a României și Hartmann au dăruit 200 de tensiometre Veroval persoanelor vârstnice, în cadrul campaniei de responsabilitate socială “200 de fapte mici în fiecare lună”. Demersul are ca scop încurajarea îmbătrânirii active și susținerea vârstnicilor care sunt dornici de a-și recâștiga rolul social prin implicare lor în comunitate.
Mulți dintre vârstnicii României suferă din cauza sentimentului de inutilitate, iar unul din doi vârstnici sunt afectați de singurătate. Activarea vârstnicilor ca resursă pentru comunitate reprezintă o importantă schimbare de paradigmă, dar una absolut necesară pentru adaptarea la situația socio-demografică existentă. Experiența de viață a vârstnicilor este valorificată în cadrul programelor sociale ale Fundației Principesa Margareta a României.
Tensiometrele Veroval au fost oferite vârstnicilor care activează ca voluntari pentru copii în programele sociale ale Fundației Principesa Margareta a României. Char și la o vârstă înaintată, seniorii au oportunitatea să îşi asume responsabilități și roluri noi ca voluntari și devin mentori, profesori pentru pregătire individuală, îndrumători pentru teme școlare, maeștri pentru cursuri și ateliere ori bunici adoptivi, în cadrul Centrelor Generații.  Astfel, seniorii își recâștigă demnitatea și încrederea, iar implicarea lor este apreciată și promovată.
„Când vine vorba de implicare socială, de lucrul în echipă pentru binele nostru al tuturor, aș zice că principiul faptelor mici e cu atât mai relevant. Binele mic, făcut sistematic, aduce un rezultat mai frumos și mai palpabil decât un efort punctual, oricât de mare, care nu e reluat, care nu e dus mai departe. Acesta este motivul pentru care noi am decis să marcăm aniversarea celor 200 de ani ai companiei prin multe fapte mici” a declarat Dl. Ladislau Hajos, CEO HARTMANN Romania.
Mai multe detalii despre campanie pot fi gasite pe www.faptemici.ro ce reuneste informatii despre donatiile realizate, fundatiile beneficiare, povesti despre beneficiarii donatiilor, surse de inspiratie pentru fapte bune si istoria celor 200 de ani ai companiei.
Despre Fundația Regală Margareta a României
Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România și contribuie la dezvoltarea societății civile, cu programe sociale și educaționale care vin în sprijinul oamenilor. Cu o activitate de peste 28 de ani, Fundația Regală Margareta a României este printre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății. În lipsa unui sistem integrat de asistență socială, public sau privat Fundația vine în sprijinul vârstnicilor din întreaga țară, prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi.
Despre Hartmann
HARTMANN este o companie dedicata îngrijirii pacientilor și imbunatatirii serviciilor medicale. A schimbat istoria medicinei prin introducerea primului pansament antiseptic si a continuat sa regandeasca domeniul sanatatii prin inovatie permanenta, oferind produse de cea mai buna calitate in domeniul ingrijirii medicale – solutii avansate pentru tratamentul ranilor, aparatura pentru diagnostic la domiciliu, produse pentru incontinenta sau prevenirea riscurilor in sala de operatii.
Distribuie pe:

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE!

Înscrie-te la newsletter

URMĂREȘTE-NE: